L'Escala (Alt Empordà)

L’ESCALA
L’Escala neix al segle XVI com a barri pescador de Sant Matí d’Empúries, al voltant d’un petit port entre les platges d’Empúries i de Riells. Va passar a ser municipi al segle XVIII.
El mar i les platges, es converteixen el eixos primordials de la vida dels vilatans i també dels visitants.
Si a l’estiu el mar i les platges són l’eix, l’hivern ens porta llargues passejades, paisatges i vestigis d’altres temps i petits llogarrets fortificats.
Els recursos culturals son nombrosos : Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, ruïnes d’una antiga ciutat grega i romana, Museu de l’anxova i de la Sal, Torre de guaita del Pedró i de Montgó, Cementiri marí, Sant Martí d’Empúries (conservat com a poble medieval), El Maram (Centre d’interpretació del peix).
L’Escala es coneguda també per la seva gastronomia, sobretot per les Anxoves de l’Escala, conservades amb mètodes ancestrals, es recomanable la visita a una fàbrica d’anxoves. Els plats típics de l’Escala són les Anxoves, el Suquet de Peix i la cuina tradicional mediterrània.
Entre les seves festes destaquen : El Triumvirat Mediterrani, la Marató d’Empúries, l’Aplec de la Sardana, la Festa de la Mere de Déu del Carme, El Portal blau, la Festa de la Sal, La Festa de l’Anxova i les Jornades Gastronòmiques del Peix.
També tens la possibilitat de practicar submarinisme, rutes amb bicicleta i senderisme.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Castell de Vernet - Sant Martí del Canigó (El Conflent)

Vallfogona de Ripollès

Sant Martí de Llémena (Gironès)