Poboleda (Priorat)

Situat a la Vall del riu Siurana i ubicat als peus de la serralada de Montsant a 343 mts d’altitud, muntanyós amb cases senyorials de grans portalades antigues i d’incalculable valor arquitectònic. És un dels pobles més característiques del Priorat.
Poboleda, topònim del llatí que significa bosc de pollancres o d’albers. Ja se’n parlava d’ell cap a l’any 1171. El poble de poboleda fou el lloc originari de la comunitat el 1203 el rei pere els amplià el terme i traslladaren, a les hores la ubicació del monestir, mentre Poboleda restava com una granja agrícola. Segons un document del segle XVII, rebé el nom de Granja de Albes.
A Poboleda podràs passejar pels seus carrers i visitar l’església de Sant Pere i la casa dels Frares, seu de l’actual ajuntament. Podrem anar també fins la font del Mingot, Mas de les Pereres, l’ermita de Maria Assumpta i visitar els cellers.
En gastronomia podem dir que entre els plats típics destaquen la truita amb suc, l’escarola amb romesco, les perdius amb olives. Son conegudes també les “orelletes” del forn Sebastià (“Ca la Quima”). També podreu comprar els vins de la D.O.Q Priorat, els olis de la D.O. Siurana i els fruits secs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castell de Vernet - Sant Martí del Canigó (El Conflent)

Vallfogona de Ripollès

Sant Martí de Llémena (Gironès)