Vilallonga de Ter (El Ripollès)

VILALLONGA DE TER
Un altre poble on he passat alguns estius i he fet alguna escapada a l’ hivern, es Vilallonga de Ter (Ripollès). Està situat a la Vall de Camprodon entre Setcases i Llanars i molt a prop de l’ estació d’esquí de Vallter 2000. El municipi està integrat per els poblets de La Roca, Abella i Tregurà (de Dalt i de Baix) a més de Vilallonga.
Les “Rutes de Vilallonga: paisatge i cultura”, són itineraris marcats aptes per a tota la família i combinen la natura amb la cultura dels pobles que les integren.
Aquestes rutes són : Ruta de les Fonts i del pintor Joan Ponç, Ruta de les cabanyes de pastor, Ruta del canal de Tregurà i la Vall de Catllar, i la ruta del Bac de Vilallonga.
Les festes son barrejades amb tradicions de molts anys enrere, que es continuen  conservant amb algun toc de modernitat. Es celebren la Festa Major, la Revetlla de Sant Joan, les Festes de Carrer i les Nits Temàtiques.
A Vilallonga també es celebren dues fires d’importància a la Vall de Camprodon
La Firallonga : una fira artesana del món rural, que es celebra a finals de juliol, amb demostracions de batre amb màquina, batolles i eugues, un campionat d’agility (on hi participen gossos d’atura catalans), una exhibició i cercavila de tractors i també es pot degustar menús tradicionals de pagès elaborats pels restauradors del municipi.
El Mercat de la Trumfa : es celebra el mes de desembre pel pont de la Puríssima. Aquest mercat fa un reconeixement i promociona la patata de la Vall de Camprodon (trumfa) i que fa molts anys que és cultivat pels pagesos de la contrada. La trumfa o patata de la Vall de Camprodon va etiquetada i amb un logotip que la identifica.
A part de la patata (trumfa), també podeu gaudir de la carn de caça, sobretot del porc senglar, dels bolets (Rovellons i Vaquetes principalment), d’embotits elaborats artesanalment i d’uns postres molt especials , el Vilallonguí, un dolç amb pasta de full i farcit de cabell d’àngel, crema o massapà i que el podeu comprar al forn de pa de Vilallonga. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castell de Vernet - Sant Martí del Canigó (El Conflent)

Vallfogona de Ripollès

Sant Martí de Llémena (Gironès)